Plovdiv24.bg Фирми за извършване на дейности по инфраструктурата на Граф Игнатиево за F-16 са

...
Plovdiv24.bg
Фирми за извършване на дейности по инфраструктурата на Граф Игнатиево за F-16 са
Коментари Харесай

Нередности в Граф Игнатиево

 Plovdiv24.bg Фирми за извършване на действия по инфраструктурата на " Граф Игнатиево "  за F-16 са били селектирани без ясни критерии. Това съобщи на брифинг служебният боен министър .

" Намерихме докладни мемоари, които съдържат текст: " Ние се срещнахме с еди-коя си компания и взехме решение да ви предложим да сключите контракт с нея "... Без аргументи и причини. Не можахме да разберем за какво стойностите на плановете са точно такива “, твърди министърът. 

Той изясни, че 44 контракта са подписани без супервайзер за съгласуваност на плановете. Според план-графика за изпълнение на договорите за " Граф Игнатиево “ би трябвало да се правят строителни работи. Това обаче се случвало единствено по три от контрактите, а останалите били на абстрактен план, сподели още Панайотов. Министърът изрази удивление, че " някой е решил, че разноските по " Граф Игнатиево " ще бъдат поети от НАТО, без да са провеждани преговори ". 

" Извършваме дейности по намирането на 53 млн. лева за създаване на авиобаза " Граф Игнатиево ". Кашата ще докара до закъснение на дейностите с 6 до 8 месеца ", съобщи още министърът.

Той съобщи още, че обезлесяването на декар в " Граф Игнатиево “ е коствало 2500 лева, а в " Чешнегирово “ - 220 лева. Панайотов заяви още, че военното ведомство разполага с над 1000 парцела с отпаднала нужда. Няма визия за стопанисването и ръководството им. Годишните разноски за тях били 23 млн. лева

Междувременно има данни за извършено авансово разплащане за публични поръчки по всички контракти на Главна дирекция " Инфраструктура на защитата ".  95% от публичните поръчки са предоставени без осъществяване на търг. Те са на обща стойност 160 млн. лева и единствено 680 000 лева са заделени за компании, определени с конкурс.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР